Producenter

Champagne

Champagne Marguet

Ambonnay

Champagne Marguet ligger i Ambonnay (Grand Cru) hvor Bénoît Marguet producerer sine champagner fra domainets 10 hektar, og er den ene ud af kun tre champagneproducenter der får 6 stjerner i Søren Franks bog CHAMPAGNE

Bénoît er biodynamiker af hjertet og tager principperne med sig i kælderen, hvor han nærmest aldrig hverken svovler eller tilsætter dosage. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

New column

Domaine Jacques Selosse

Avize

Champagne Jacques Selosse ligger i Avize (Grand Cru), og ingen andre har betydet mere for vinudviklingen i Champagne end Anselme Selosse, som nu har givet tøjlerne videre til sønnen Guillaume Selosse.

Selosse er en ud af kun tre champagneproducenter, der opnår 6 stjerner i Søren Franks bog CHAMPAGNE. 

Dyrkningsmetode: Økologiske og biodynamiske principper

New column

Champagne De Sousa

Avize

Champagne De Sousa har hjemme i Avize (Grand Cru) og producerer 10 forskellige cuvéer fra domainets 11 hektar.

Erick de Sousa var en af de første biodynamikere i Champagne, og domænet har for nylig gennemgået et generationsskifte og drives i dag af Ericks tre børn - Charlotte, Julie og Valentin. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · Bureau Veritas + Demeter

New column

Champagne Fleury

Courteron

Champagne Fleury holder til i Courteron i Côte des Bar, og har i dag 15 hektar, hvoraf 85% er plantet med Pinot Noir, 10% med Chardonnay og de resterende med Pinot Meunier og Pinot Blanc.

Jean-Pierre Fleury ville gerne have været astronom, men blev i stedet i 1989 den første producent i Champagne, der omlagde til biodynamik. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Philippe Lancelot

Cramant

Champagne Phillippe Lancelot ligger i Cramant (Grand Cru), og dyrker biodynamiske, svovlfrie champagner under devisen, "Naturen er godt lavet, der er ikke noget bedre end den".

Philippe er kommet under vingerne af Hervé Jestin, der sammen med Bénoît Marguet skabte Sapience, og nu er rådgiver for det unge talent. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Champagne Launois

Le Mesnil-sur-Oger

Champagne Launois Père & Fils hører hjemme i Le Mesnil-sur-Oger (Grand Cru) i Côte des Blancs, og er Mesnils ældste og største Champagnehus.

Det er nu den 8. generation med Caroline og Séverine Launois, der er ved at overtaget driften fra Bernard Launois. 

Dyrkningsmetode: Traditionelt

 

Chanoine Frères

Reims

Champagnehuset Chanoine Frères blev grundlagt i 1730, og er det næstældste champagnehus efter Ruinart fra 1729, men det første hus, der gravede dybe kældre til lagring af deres champagner.

I dag er det den mange gange prisbelønnede Isabelle Tellier, der sammen med Enguerrand Baijot, der styrer Champagnehuset og årligt producerer 3,5 millioner flasker champagne af bemærkelsesværdig høj kvalitet til prisen.

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Krug

Reims

Krugs champagner lever stadig på en drøm fra 1845, som husets grundlægger Joseph Krug fik, om hvert år at skabe unikke champagner af samme ubestridte kvalitet.

Der er intet hieraki blandt vinene, og intet plot bliver favoriseret. Krug hylder champagnernes mangfoldighed, dens terroirs’ og parceller, men også vinavlerne, som skal skabe den mest komplette sanseoplevelse en champagne kan tilbyde.

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Bourgogne

Guillaume Vrignaud

Chablis

Domaine Guillaume Vrignaud ligger i Fontenay-près-Chablis, hvor Guillaume Vrignaud og hans familie igennem fem generationer har produceret Chablis. 

Det er Guillaumes filosofi og overbevisning, at der opnås de bedste resultater ved at respektere natur- og biodiversitet i marken.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Domaine des Varoilles

Gevrey-Chambertin

Domaine des Varoilles ligger i Gevrey-Chambertin, og er bemærkelsesværdigt ved at omfatte flere monopolmarker såsom La Romanée og Clos des Varoilles.

Varoilles har siden 1964 været ejet af Chéron-familien og Naigeon-familien, men i 2020 blev Domaine des Varoilles overtaget af Philippe Chéron, som i samme forbindelse omdøbte Varoilles til Domaine du Couvent efter monopolemarken Clos du Couvent ved domænets kældre, da monopolemarken Clos des Varoilles blev solgt fra til Domaine Prieuré-Roch.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Domaine du Couvent

Gevrey-Chambertin

Domaine du Couvent har hovedsagelig sin oprindelse i Domaine des Varoilles, og omfatter udover berømte monopolmarker såsom La Romanée og Clos des Varoilles i Gevrey-Chambertin også marker i Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Laurent Roumier

Chambolle-Musigny

Domaine Laurent Roumier blev etableret i 1991, og har sin oprindelse i det berømte Domaine Georges Roumier, hvorfra Laurents oprindelige parceller også stammer. 

Domænet har siden 1990'erne udvidet med 6 hektar i Chambolle-Musigny og Hautes Côtes de Nuits overtaget fra broderen Hervé Roumier.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Domaine Leroy

Vosne-Romanée

Domaine Leroy blev grundlagt i 1988 af den legendariske Madame Lalou Bize-Leroy efter, at det gennem årene var blevet mere og mere vanskeligt at finde avlere med vine, der levede op til de strenge standarder, som krævedes og stadig kræves af det gamle familieforetagende Maison Leroy. 

Alle vinstokke på de i alt 21 hektar, som Domaine Leroy råder over, er blevet dyrket fuldstændigt biodynamisk allerede fra september 1988 og frem til i dag.

 

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Maison Leroy

Auxey-Duresses

Ikoniske Lalou Bize-Leroy, også kladet for "Dronningen af Bourgogne" sluttede sig til familie- og négociantvirksomheden Maison Leroy i 1955, og blev præsident-generaldirektør i 1971.

 

Med stor hengivenhed og meget arbejde gennem konstant smagning har Lalou lært at forstå de væsentlige egenskaber ved hver enkelt "terroir" fra hver vingård i Bourgogne. Hun søger, stadig i dag i en alder af 91 år, uophørligt efter at købe de bedste vine til Maison Leroy, og for hende er det bedste altid på vej.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Domaine D'Auvenay

Saint-Romain

Domaine d’Auvenay er sammen med Leroy Madame Lalou Bize-Leroys kronjuvel. Ejendommen er utrolig vigtig for hende, og ligger hendes hjerte meget nær, da den var hendes families oprindelige domæne helt tilbage fra før hendes oldefar startede Maison Leroy i 1868.

 

Vinene fra Domaine d'Auvenay er blevet beundret af vinelskere over hele verden og opfattes af mange som indbegrebet af Bourgogne.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Chandon de Briailles

Savigny-les-Beaune

Domaine Chandon de Briailles ligger i Savigny-les-Beaune med 13,7 hektar fordelt på marker i Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og Aloxe-Corton.

Domaine Chandon de Briailles har været ejet af den samme familie siden 1834, og vingården tilhører i dag søskendeparret Claude og François de Nicolay, der laver biodynamiske vine, hvoraf en række cuvéer er helt uden tilsætning af svovl - sans sulfites àjoutés.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

New column

Pierre Morey

Meursault

Domaine Pierre Morey ligger i Meursault og familiens 11 hektar fordeler sig på parceller i Meursault og Puligny-Montrachet samt i Monthelie, Volnay og Pommard.

Pierre Morey er ud over vinene fra sit private domaine også kendt for sit virke som régisseur på Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet fra 1988 til 2008 med ansvar for vinene og vinmarkernes omlægning til biodynamisk dyrkning.

De seneste år har Domaine Pierre Morey været igennem et generationsskifte, og det er i dag Pierres datter, Anne Morey, der står for den daglige drift.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Biodyvin

Domaine des Moriers

Cru Beaujolais

Domaine des Moriers er en lille producent, der har til huse i Lancié, med parceller i bl.a. Morgon 'Charmes', Fleury 'La Madone' og Moulin à Vent 'En Brenay'.

Domænet ejes af François de Nicolay fra Domaine Chandon des Briailles i Savigny-les-Beaune og har Arnaud Combier som ansvarlig for at der her skabes så naturlige og fine Cru Beaujolais-vine som muligt.

Dyrkningsmetode: Naturvin og Conversion biologique

Bordeaux

Château Rocheyron

Saint-Emilion

Danske Peter Sisseck fandt i 2010 den helt rette ejendom i Bordeaux, Château Rocheyron i Saint-Émilion, og laver her i samarbejde med schweizeren Silvio Denz klassiske vine på kalkjordene, som udtrykker større og større renhed og finesse for hver årgang.

At Peter Sisseck har valgt Bordeaux er ikke tilfældigt, da det var i Bordeaux, at Peter Sisseck gjorde sine første erfaringer indenfor vinens verden hos onklen Peter Vinding-Diers.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Biodyvin

Château Canon

Saint-Emilion

Château Canon er klassificeret Premier Grand Cru Classé, og ligger på toppen af ​​Saint Emilion-kalkstensplateauet med udsigt over Saint-Emilion. Det ejes af Chanel-gruppen, som siden 1996 har gennemført store forbedringer først med John Kolasa i spidsen og i dag med Nicolas Audebert, så Château Canon igen er blevet en af de allerbedste vine i Saint-Emilion.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Berliquet

Saint-Emilion

Château Berliquet er en Grand Cru Classé de Saint-Emilion og 10 hektar stor vingård omgivet af tre sider af Château Canons vinmarker.

Arbejdet med vingårdens og markernes kvalitet tog for alvor fart i 2017, hvor Château Berliquet blev købt af Chanel-gruppen, som ansatte vinmageren Nicolas Audebert for yderligere at forfine vinen. Nicolas har blandt andet i etapevis ryddet, genplantet og samplantet områder af vinmarkerne med mere Cabernet Franc end Merlot, da han mener, at Berliquet's terroir vil bringe Cabernet Franc til det højeste udtryk og give vinene fin frugt, elegance og præcision.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Tournefeuille

Lalande-de-Pomerol

Château Tournefeuille's vinmarker skråner ned mod åen La Barbanne, som adskiller Lalande de Pomerol fra Pomerol med Château Lafleur, Château La Fleur-Pétrus og Château Pétrus umiddelbart på den anden side.

Château Tournefeuille ejes af Emeric Petit og hans familie, der fortsat producerer vine med samme smagskarakter som de berømte naboer i en lettere udgave. Grunden til slægtskabet skyldes, at den sjældne  lerjordbundstype, der findes på Château Pétrus, også findes på Château Tournefeuille.

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Rochers Bellevue

Côtes de Castillon

Château Rocher Bellevue ligger i Côtes de Castillon tæt på grænsen til Saint-Emilion, og har Jean-Baptiste Soula som gérant og ansvarlig for vinene, som byder på et usædvanligt godt forhold mellem pris og kvalitet samtidig med, at de er fine eksempler på sunde, vellavede naturvine.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Grand Ferrand

Entre-Deux-Mers

I hjertet af Entre-Deux-Mers ligger Château Grand Ferrand med et i alt 82 hektar stort og karakteristisk terroir af bakker, dale og lerjord, som bliver dyrket biodynamisk, hvilket giver elegante og karakterfulde vine.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Cru Peyraguey

Sauternes

Château Cru Peyraguey ligger i Preignac i Sauternes, og er et interessant bekendtskab for Sauternes-entusiasten, da vinmarkerne ligger nær berømte slotte som Château d'Yquem, Château Lafluerie-Peyraguey og Château Suduiraut. 

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Château Grillon

Barsac

Château Grillon på 8 hektar er optimalt placeret ved den lille flod Le Ciron for udviklingen af “ædel råddenskab” i druerne, som er afgørende for at kunne lave Sauternes og Barsac.

 

Helt eksceptionelt har Jean-Baptiste Soula produceret Château Grillon 2016 helt uden tilsætning af sulfitter, hvor EU tillader helt op til 300 mg SO2 pr. liter i ædeltsøde vine.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Domaine de Chevalier

Pessac-Léognan

Domaine de Chevalier ligger i Léognan i Graves-distriktet, og har været ejet af Bernard-familien siden 1983 - ledet af Olivier Bernard, der har videreført traditionerne og udviklet produktionen af slottets altid vellavede vine, som er berømte for også at være blandt de bedste selv i de små årgange.

 

Under Olivier Bernard er der endvidere foretaget store investeringer i vingården og kælderfaciliteterne samt omlagt til biodynamisk dyrkning.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biodynamique

Château Moulin à Vent

Moulis en Médoc

Chateau Moulin à Vent ligger i Moulis-en-Médoc appellationen på Bordeaux’ venstrebred, og har eksisteret i mere end to århundreder.

 

Slottet er med sine kraftfulde, raffinerede, elegante, afbalancerede vine en klassisk repræsentant for Moulis.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk & biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Rauzan-Segla

Margaux

Chateau Rauzan-Ségla har en lang og interessant historie, der går helt tilbage til 1661 og anses historisk for at være den bedste af Margaux' 2. Cru Classé vine.

Slottet har siden 1994 været ejet af modehuset Chanel og ledes dagligt af Nicolas Audebert, der har dyrket vinmarkerne økologisk siden 2019, hvilket giver rene, sjælfulde vine med finesse og elegance.

 

Dyrkningsmetode: Conversion biologique

Château Durfort-Vivens

Margaux

Château Durfort-Vivens ejes af Claire Villars og Gonzague Lurton, og er et af de største biodynamiske dyrkede Grand Cru Classé arealer i Bordeaux. 

 

Siden Gonzague overtog slottet i 1992, har han med mod og hårdt arbejde genrejst slottets vine, så de igen anses som værende på niveau med de allerbedste.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Palmer

Margaux

3. Cru Classé slottet Château Palmer er ikke bare et af de førende vinslotte i Margaux, men i hele Bordeaux. Her rimer tradition på innovation, og slottets daglige leder og vinmager Thomas Doroux har gjort Palmer blandt de fremmeste biodynamiske vinslotte i Bordeaux, der fortsætter med at inspirere og skabe uimodståelige vine.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Ferrière

Margaux

Margaux slottet Château Ferrière ejes og forvaltes af Claire Villars-Lurton, som siden hun overtog driften af ejendommen i 1992, har omlagt hele produktionen og fuldt ud konverteret til biodynamisk vindyrkning, hvilket har givet mere liv i vinmarkerne, og resulteret i nogle af de mest elegante og rene Grand Cru Classé vine i Margaux.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Demeter

Château Haut-Bages Libéral

Pauillac

Château Haut-Bages Libérals 30 hektar i den sydlige del af Pauillac-appellationen støder alle op til Château Latour, Château Pichon Baron de Longueville og Château Grand-Puy Lacoste.

​​Claire Villars overtog slottet i 2000, og med en stor energi og senere med hjælp fra den tekniske direktør Thomas Bontemps, er vinmarkerne blevet genplantet og terroiret igen fuldt udnyttet, så vinene fra Château Haut-Hages Libéral ikke længere står i skyggen af sine imponerende Pauillac-naboer.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · Qualisud + Demeter

Øvrige Frankrig

Nénu

Collioure

Rasmus Aamand Olesen dyrker vin på 4 hektar i det sydfranske Banyuls-sur-Mer, og den talentfulde danske vinmager, som førhen var biolog og forsker, er nu manden bag Nénu, hvor han formår at skabe naturlige håndholdte vine med karakter og præcision.

Dyrkningsmetode: Økologisk og naturvin · EcoCert

Domaine du Traginer

Collioure

Mellem himmel og hav, og hvor Pyrenæerne møder Middelhavet, ligger Domaine du Traginer på stejle skiferskråninger med en høj soleksponering, der ikke bare er et af de mest unikke terroirs i Banyuls-sur-Mer regionen, men i hele verdenen.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Domaine de l'Ile

Côtes de Provence

Domaine de l’Ile er beliggende på middelhavsøen Poquerolles - en af Les îles d'Or med vinmarker, der har en unik, romantisk historie, og er et naturreservat, hvor man ikke må ryge og kun færdes til fods eller på cykel. Ejendommen er i dag ejet af Chanel med Nicolas Audebert fra Château Rauzan-Ségla som ansvarlig for vinene. 

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Mas Paillet

Coteaux d'Ensérune

Bernard Paillet har dyrket sine vine på Domaine de Régismont økologisk siden 2009 med ønsket om at tilbyde vine af høj kvalitet og samtidig respektere miljøet. Ved at være i vingården hver dag for at overvåge planternes sundhed, stræber Bernard efter at tilbyde vine, der er udtryksfulde, friske og elegante.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Domaine de Terres Blanches

Domaine de Terres Blanches

Domaine de Terres Blanches ligger i Bué-en-Sancerre, og ejes af Jean-Louis Saget og hans sønner Arnaud og Laurent Saget, som med hjælp fra vinkonsulenten Stéphane Derencourt finder de essentielle kvaliteter og hemmeligheder frem fra domænets storslåede terroirs, og skaber især Sauvignon Blanc vine af højeste kvalitet.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Nicolas Joly

Savennières

Nicolas Joly er en af foregangsmændende indenfor biodynamik, og Joly får Chenin Blanc druen til at opnå sit ultimative udtryk især fra monopolmarken Coulée de Serrant, hvorfra vinene er berømte for deres imponerende dybde og elegance. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Mosel-Saar-Ruwer

Wwe. Dr. H. Thanisch

Bernkastel-Kues

Weingut Wwe. Dr. H. Thanisch ligger i byen Bernkastel-Kues i Mosel, og gårdens historie strækker sig 12 generationer tilbage, hvoraf de seneste fem har været drevet af karakterfulde kvinder. 

Vingården ejer blandt andet en stor del af den legendariske vinmark Bernkasteler Doctor, hvor de udelukkende dyrker Riesling.

Dyrkningsmetode: Sustainable · Fair Choice

Egon Müller

Scharzhof

Den tyske vinproducent Egon Müller har til huse i Wiltingen i området Saar, og vingården ligger forenden af den berømte vinmark Scharzhofberger, der blev grundlagt tilbage i 1797, og som regnes for et af de bedste steder at dyrke Riesling i Tyskland.

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Maximin Grünhaus

Mertensdorf

Maximin Grünhaus ligger på venstrebredden af Ruwerfloden et par kilometer fra byen Trier, og det er Maximin von Schubert og hans kone Amelie, der siden 2015 har drevet vingården og dyrket de tre berømte monopolmarker Abtsberg, Herrenberg og Bruderberg.

Dyrkningsmetode: Traditionelt · Fair'n Green

Staffelter Hof

Kröv

Jan Matthias Klein har det fulde ejerskab over Staffelter Hof, og han har siden 2005 lavet vin ud fra økologisk tænkning, bæredygtighed og sund udnyttelse af jorden samt biodiversitet, som er blevet meget vigtig for hele familien Klein

Staffelter Hof dyrker vin på 9 hektar kendte Kröv og Piesport terroirs, såsom Steffensberg, Letterlay, Paradies og Hofberger.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk og naturvin · GfRS 

Rheingau

Eva Fricke

Eltville am Rhein

Frickes filosofi er enkel: Rene og delikate vine med fokus på udtryk og elegance. Fricke mener at Riesling nok er den mest komplekse og følsomme druesort og den bedst egnede til at udtrykke de forskellige terroirer i Rheingau.

Dyrkningsmetode: Økologisk · Vegansk

Peter Jakob Kühn

Oestrich-Winkel

I mere end 230 år har familien Kühn dyrket vin i Oestrich-Winkel i Rheingau, og 10 generationers viden og arbejdsomhed har ført til et enestående kendskab til områdets terroir, hvilket deres vine også afspejler. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · Demeter

Rheinhessen

Weingut Schätzel

Nierstein

Schätzel-familien har dyrket vin langs Rhinen i Nierstein, Rheinhessen, i mere end 650 år, og vinproduktionen bliver i dag styret af Kai Schätzel, der følger traditionen videre med at tilpasse og ære de fremragende terroirs efter biodynamiske principper.

Dyrkningsmetode: Økologisk og biodynamisk · GfRS

Pfalz

Vincent Eymann

Gönnheim

Siden 1980’erne har Weingut Eymann været en drivkraft indenfor økologisk vinbrug i Tyskland.

Den nuværende vinmager Vincent Eymann har styret tøjlerne siden 2015, og den unge talentfulde vinmager har forfinet vingårdens fokus på Riesling og Pinot Noir. 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · Demeter

Rias Baixas

Terras Gauda

O Rosal

Terras Gauda ligger i det nordvestlige hjørne af Spanien lige nord for Portugal i O Rosal området i D.O. Rías Baixas.

Terras Gauda blev grundlagt i 1990 af den karismatiske og entreprenante José Maria Fonseca, der siden har været yderst nyskabende indenfor vinproduktion i Rías Baixas.

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Ribera del Duero

Dominio de Pingus

Ribera del Duero

Dominio de Pingus ligger i Ribera del Duero, og er etableret af danske Peter Sisseck, der allerede fra Pingus' første årgang i 1995 fik skabt et ryg i vinens verden om, at noget stort var på vej fra den danske vinbonde i Spanien. 

Dominio de Pingus' portefølje består i dag af vinene Pingus, Flor de Pingus og PSI.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · CCL Certification

Quinta Sardonia

Sardón de Duero

Quinta Sardonia har til huse ved byen Sardòn de Duero i Ribera del Duero, og blev grundlagt i 1998 af blandt andre vinmagerne franske Jérome Bougnaud og danske Peter Sisseck. 

Vingården er økologisk certificeret, og har lige siden starten dyrket deres vine efter biodynamiske principper både i marken og i kælderen, hvilket den nuværende vinmager Christian Rey fortsætter med at gøre til perfektion.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · CCL Certification + ENAC Certification

Galia

Ribera del Duero

Galia er en lille vingård i Villanueva de Duero, der blev dannet i 2009 af vinmageren Jerome Bougnaud og David Garcia Pita ud fra et gammel ønske om at kunne bidrage til kulturarven af det spanske vinlandskab ved at arbejde i terroirs med op til hundrede år gamle vinstokke udenfor grænserne af de etablerede D.O.’er, så de ikke går tabt for fremtidige generationer.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Valencia

Casa los Frailes

Fontanars dels Alforins

Casa los Frailes ejes af Velásquez-familien, der bredt opfattes som nogle af drivkræfterne indenfor økologisk vinbrug i Spanien. 

Vingården er økologisk certificeret, og følger ligeledes biodynamiske principper samt regionale landsbrugsmetoder, som er blevet tilegnet sig gennem århundreders vindyrkning.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · ES-ECO + Demeter

Jerez-Xérès Sherry

Bodegas San Francisco Javier

Jerez de la Fronterra

Bodegas San Francisco Javier ligger i Jerez de la Frontera, og blev sammen med i alt 10 hektar af nogle af de bedste pagos (parceller) på Balbaína- og Macharnudo markerne købt af danske Peter Sisseck og Carlos del Rio Gonzáles-Gordon med henblik på at lave en tør fino i verdensklasse og ifølge Sisseck videreføre en af Spaniens store gaver til verdens vinarv - den helt unikke vin fra Jerez.

 

Dyrkningsmetode: Økologiske og biodynamiske principper

WWF Biovine

WWF Biovine

WWF Biovine

WWF Verdensnaturfonden arbejder for at bevare verdens natur og biodiversitet ligesom WWF Biovin-producenterne, der arbejder på at give vinstokkene naturlige vækstbetingelser uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte, som er praksis på konventionelt drevne landbrug og vingårde.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk, Biodynamisk og natur