Om os

Jørgen Christian Krüff har siden sine unge år specialiseret sig i formidlingen af vinoplevelser med fokus på inspirerende vine med queue de paon som idealet.

Efter et ophold i Bordeaux i starten af 1980'erne etablerede Jørgen L'Ame du Vin og L'Esprit du Vin på Krengerup Gods på Fyn.

Med et vinudvalg fra absolut øverste hylde og en prisliste på mere end end 100 sider i form af en bog på bøttepapir slog Jørgen sig fast som en af de mest markante personligheder inden for vinens verden i Danmark og internationalt.

I 1996 flyttede L'Esprit du Vin ind i en af Københavns ældste gader, Snaregade, og sortimentet udviklede sig gradvist til at være hele Skandinaviens mest specialiserede i vine fra biodynamiske producenter.

I dag består sortimentet især af Champagne og Bourgogne samt Peter Sissecks vine og ældre Bordeaux-vine, der sammen med over 400 vine fra førende producenter i Tyskland også omfatter et unikt udvalg af Riesling.

Vineventyret har gennem årene budt på inspirerende bekendtskaber med vinpersonligheder som Lalou Bize-Leroy, Peter Sisseck, Egon Müller, Harry Waugh, Erick de Sousa, Anselme Selosse, Nicolas Joly og Bénoît Marguet m.fl.

Mødet med La Renaissance des Appellations biodynamiske pionerer i 2001 medførte, at L'Esprit du Vin kunne forestå gruppens første smagninger i Skandinavien i 2006 og give såvel professionelle som private mulighed for at erfare, hvad biodynamiske metoder og talent kan tilføje af yderligere dimensioner til vine fra de bedste terroirs.


Påfuglen er symbol for L'Esprit du Vin som en hyldest til fænomenet queue de paon, der er betegnelsen for den helt exceptionelle oplevelse en vin kan give, når den folder sin smagspragt ud som en 'påfuglehale' i munden, halsen og hele brystet på de, der er heldige at nyde en sådan vin. Træsnittet er fra verdens første, systematiske zoologi Historia Animalium af Konrad Gesner (1551)