Bourgogne

Guillaume Vrignaud

Chablis

Domaine Guillaume Vrignaud ligger i Fontenay-près-Chablis, hvor Guillaume Vrignaud og hans familie igennem fem generationer har produceret Chablis. 

Det er Guillaumes filosofi og overbevisning, at der opnås de bedste resultater
ved at respektere natur- og biodiversitet i marken.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Domaine des Varoilles

Gevrey-Chambertin

Domaine des Varoilles ligger i Gevrey-Chambertin, og er bemærkelsesværdigt ved at omfatte flere monopolmarker såsom La Romanée og Clos des Varoilles.

Varoilles har siden 1964 været ejet af Chéron-familien og Naigeon-familien, men i 2020 blev Domaine des Varoilles overtaget af Philippe Chéron, som i samme forbindelse omdøbte Varoilles til Domaine du Couvent efter monopolemarken Clos du Couvent ved domænets kældre, da monopolemarken Clos des Varoilles blev solgt fra til Domaine Prieuré-Roch.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Domaine du Couvent

Gevrey-Chambertin

Domaine du Couvent har hovedsagelig sin oprindelse i Domaine des Varoilles, og omfatter udover berømte monopolmarker såsom La Romanée og Clos des Varoilles
i Gevrey
-Chambertin også marker i Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Laurent Roumier

Chambolle-Musigny

Domaine Laurent Roumier blev etableret i 1991, og har sin oprindelse i det berømte Domaine Georges Roumier, hvorfra Laurents oprindelige parceller også stammer. 

Domænet har siden 1990'erne udvidet med 6 hektar i Chambolle-Musigny og Hautes Côtes de Nuits overtaget fra broderen Hervé Roumier.

Dyrkningsmetode: Økologiske principper

Domaine Leroy

Vosne-Romanée

Domaine Leroy blev grundlagt i 1988 af legendariske Madame Lalou Bize-Leroy 
efter, at det gennem årene var blevet mere og mere vanskeligt at finde avlere med vine, der levede op til de strenge standarder, som krævedes og stadig kræves af det gamle familieforetagende Maison Leroy. 

Alle vinstokke på de i alt 21 hektar, som Domaine Leroy råder over, er blevet dyrket fuldstændigt biodynamisk allerede fra 1988 og frem til i dag.

 

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Maison Leroy

Auxey-Duresses

Madame Lalou Bize-Leroy, også kaldet for "Dronningen af Bourgogne" sluttede sig til familie- og négociantvirksomheden Maison Leroy i 1955, og blev administrerende direktør i 1971.

 

Med stor hengivenhed og meget arbejde gennem konstant smagning har Lalou lært at forstå egenskaberne ved hver enkelt "terroir" fra vinmarkerne i Bourgogne. Hun søger, stadig i dag i en alder af 91 år, uophørligt efter at købe de bedste vine til Maison Leroy.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Domaine d'Auvenay

Saint-Romain

Domaine d’Auvenay er Madame Lalou Bize-Leroys kronjuvel. Ejendommen er utrolig vigtig for hende, og ligger hendes hjerte meget nær, da den var hendes families oprindelige domæne helt tilbage fra før hendes oldefar startede Maison Leroy i 1868.

 

Vinene fra Domaine d'Auvenay beundres af vinelskere over hele verden og opfattes af mange som kvintessensen af Bourgogne.

 

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Domaine Chandon de Briailles

Savigny-les-Beaune

Domaine Chandon de Briailles ligger i Savigny-les-Beaune med 13,7 hektar fordelt på marker i Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og Aloxe-Corton.

Domaine Chandon de Briailles har været ejet af den samme familie siden 1834, og
vingården tilhører i dag søskendeparret Claude og François de Nicolay, der laver biodynamiske vine, hvoraf
en række cuvéer er helt uden tilsætning af svovl - sans sulfites àjoutés.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

New column

Domaine Pierre Morey

Meursault

Domaine Pierre Morey ligger i Meursault og familiens 11 hektar fordeler sig på parceller i Meursault og Puligny-Montrachet samt i Monthelie, Volnay og Pommard.

Pierre Morey er ud over vinene fra sit private domaine også kendt for sit virke som régisseur på Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet fra 1988 til 2008 med ansvar for vinene og vinmarkernes omlægning til biodynamisk dyrkning.

De seneste år har Domaine Pierre Morey været igennem et generationsskifte, og det er i dag Pierres datter, Anne Morey, der står for den daglige drift.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert + Biodyvin

Domaine des Moriers

Cru Beaujolais

Domaine des Moriers er en lille producent, der har til huse i Lancié, med parceller i bl.a. Morgon 'Charmes', Fleury 'La Madone' og Moulin à Vent 'En Brenay'.

 

Domænet ejes af François de Nicolay fra Domaine Chandon des Briailles i Savigny-les-Beaune og har Arnaud Combier som ansvarlig for at der her skabes så naturlige og fine Cru Beaujolais-vine som muligt.

Dyrkningsmetode: Naturvin og conversion biologique