Bordeaux

Château Rocheyron

Saint-Émilion

Det tog danske Peter Sisseck 10 år at finde den helt rette ejendom i Bordeaux. Château Rocheyron ligger på højrebredden i Saint- Émilion, og her laver Peter i samarbejde med den schweiziske iværksætter Silvio Denz, vine med en en hel unik finesse og delikat friskhed.

At Peter Sisseck har valgt Bordeaux er ikke tilfældigt. Det var nemlig i Bordeaux, at han gjorde sine første erfaringer indenfor vinens verden.

Dyrkningsmetode: Økologisk · EcoCert

Château Canon

Saint-Émilion

Château Canon er klassisficeret Premier Cru Classé B, og ligger på toppen af ​​Saint Emilion-kalkstensplateauet med udsigt over Saint-Emilion. Det ejes af Chanel-gruppen, som siden 1996 har gennemført store forbedringer først med John Kolasa i spidsen og i dag med Nicolas Audebert, så Château Canon igen er blevet en af de bedste vine i Saint-Emilion.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk

Château Tournefeuille

Lalande de Pomerol

Château Tournefeuille ligger i Lalande de Pomerol, og er en af kronjuvelerne i appellationen.

Det er Petit-familien, der driver slottet med en nærmest filosofisk tilgang, en enorm erfaring og et frisk syn, hvilket skaber tålmodige vine i god balance, og som afslører et fantastisk terroir.

Dyrkningsmetode: Konventionelt

Château Rocher Bellevue

Côtes de Castillon

Château Rocher Bellevue ligger i Côtes de Castillon, og har siden 1994 været drevet af Patricia Aroldi, hvis familie i tre generationer har dyrket vinstokkene på slottet med stor omhu for at opnå vine med stor finesse og unik karakter.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk

Château Grand Ferrand

Entre-Deux-Mers

I hjertet af Entre-Deux-Mers ligger Château Grand Ferrand med et i alt 82 hektar stort og karakteristisk terroir af bakker, dale og lerjord, som bliver dyrket biodynamisk, hvilket giver elegante, karakterfulde og fornemme vine.

Dyrkningsmetode: Biodynamisk · EcoCert

Château Cru Peyraguey

Sauternes

Château Cru Peyraguey ligger i hjertet af Sauternes, og er et interessant bekendtskab for den videbegærlige Sauternes-entusiast med vinmarker klods op af berømte slotte såsom Château d’Yquem og Château Lafaurie-Peyraguey. 

Beliggenheden op af disse Cru-slotte skaber de perfekte naturskabte forudsætninger for at producere topkvalitets Sauternes, hvilket kan smages i Cru Peyragueys vine.

Dyrkningsmetode: Traditionelt

Château Grillon

Barsac

Château Grillon råder over et samlet areal af vinmarker på 8 hektar, der er optimalt placeret til at udvikle “ædel råddenskab” i druerne, som er så altafgørende for at kunne lave de fine søde kvalitetsvine, der kendetegner vinene i Sauternes og Barsac. 

 

Dyrkningsmetode: Økologiske & biodynamiske principper

Domaine de Chevalier

Pessac-Léognan

Domaine de Chevalier ligger i Pessac-Léognan kommunen i Graves, og har været ejet af Bernard-familien siden 1983 anført af vinmageren Olivier Bernard, der har fastholdt traditionerne og fortsat produktionen af fremragende og berømte vine.

 

I overensstemmelse med dette har Olivier Bernard endvidere foretaget store investeringer i vingården og kælderen, så Domaine de Chevalier er så godt forberedt som muligt på nye moderne tider.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk

Château Moulin à Vent

Moulis en Médoc

Chateau Moulin à Vent ligger i Moulis-en-Médoc appellationen på Bordeaux’ venstrebred, og har eksisteret i mere end to århundreder.

 

Slottet er med sine kraftfulde, raffinerrede, elegante, afbalancerede og friske vine en værdig repræsentant for Moulis.

 

Dyrkningsmetode: Økologiske & biodynamiske principper

Château Rauzan-Segla

Margaux

Chateau Rauzan-Segla har en lang og interessant historie, der går helt tilbage til 1661 og anses historisk for at være den bedste af Bordeaux’ 2. Cru Classé vine.

Slottet er ejet af modehuset Chanel og ledes dagligt af Nicolas Audebert, der har dyrket vinmarkerne økologisk siden 2019, hvilket giver rene vine med masser af finesse og elegance, som er sin klassificering fuldt ud værdig.

 

Dyrkningsmetode: Økologisk